כיצד משפיעה האבנית על בריאות הפה?

בדיוק כפי שמצטברת אבנית בקומקום שלך שדורשת ניקוי מדי פעם אך לא ניתן למנוע אותה, התערובת העיקשת הזו של חיידקים, מלח, זרחן וסידן הצטברה על רוב השיניים שלנו במהלך השנים. אנו מאמינים שרק היגיינת פה לקויה יכולה להוביל להתפתחות אבן שיניים לא רצויה, אבל האמת היא שהיא יכולה להתפתח גם בפיו של מי שעושה דברים "לפי הספר" ומושפע ממספר גורמים, לא בכולם אנו יכולים לשלוט

הגורמים להיווצרות אבנית בפה

אבנית נוצרת מהשילוב של הרוק שלנו ושל החיידקים הרבים שחיים על השיניים שלנו. השילוב של מינרלים מסוימים ברוק וחיידקים מזיקים עלול לגרום להיווצרות שכבה קשקשית צהובה-לבנה. גם שכבה זו עלולה להפוך לקהה עם הזמן, במיוחד אם חומרים האוטמים את השיניים, כמו ניקוטין, יין, קפה או תה, לא הוסרו או נצרכו במשך זמן רב.

אמנם, כאמור, אבנית נוצרת לא רק אצל אנשים המתקשים לשמור על היגיינת הפה, אלא היא מופיעה בתדירות גבוהה יותר בקבוצות אלו, וככל הידוע לנו היא עלולה להשפיע רבות על צבע השיניים אם לא מסירים אותה בזמן.

טיפול אורתודונטי יכול להוביל גם להופעת אבנית ולהחמרה של הבעיה. הסיבה היא שסמכים (הנקראים גם "גשרים") המשמשים ליישור שיניים מקשים מאוד על ניקוי שיניים ואזורים בהם נוטה להצטבר אבנית. לכן, בתקופה רגישה זו חשוב מהרגיל לשמור על היגיינת הפה, להיות מודעים לסיכון להיווצרות אבנית ולפעול להסרתה.

מה קורה כאשר אבנית מצטברת בפה?

בנוסף להשפעה הברורה של האבנית על הצבע, המראה והיופי הכללי של חיוך, חשוב לציין שיש לה גם השפעה גדולה על בריאות הפה. כפי שהוזכר קודם לכן, אבנית מורכבת מחיידקים וחומרים נוספים ברוק שלנו. כאשר אבנית מצטברת בפה, כך גם חיידקים מזיקים, שמתרבים בקצב מדאיג למדי.

חיידקים אלו עלולים לגרום לבעיות שונות בפה. השכיחה מביניהם היא דלקת חניכיים הגורמת להתנפחות ולדימום של החניכיים יותר מהרגיל וכן ריח רע מהפה שלא חולף לאחר הצחצוח. גרוע מכך, זה יכול בסופו של דבר להוביל לאובדן שיניים.

מה אנחנו יכולים לעשות?

הדרך הטובה ביותר להילחם באבנית היא, כמובן, לשמור על היגיינת הפה. חשוב שכל אחד מאיתנו יצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום, נקו את האזור שבין השיניים בעזרת חוט דנטלי או קיסם רפואי ולאחר מכן שטפו בתכשיר.

עם זאת, חשוב לזכור שלא ניתן להסיר אבנית עצמה באמצעות צחצוח בלבד. לכן, חשוב מאוד לבצע ניקוי פה מקצועי אצל רופא השיניים מדי כמה חודשים כדי לשפר את בריאות השיניים, לקבל חיוך טוב יותר ולהימנע מבעיות ומחלות מיותרות בעתיד.

שעות פעילות המרפאה: